Obezite ve Diyabet İlişkisi

Diyabet de dahil olmak üzere çeşitli hastalıklarla obezite ilişkisi, bilimsel olarak kanıtlanmış bir sorundur. Günümüzde global bir salgın haline dönüşen diyabet en yaygın olanıdır. Vücut Kitle İndeksi (BKİ) 30 kg / m2’den yüksek olan insanlar Tip 2 diyabet gelişimi açısından 20 kat daha yüksektir. Tip 2 diyabetli kişilerin yüzde 90’ında obezite teşhisi konuyor. Obezite ve…

Şeker Hastalığı Ameliyatı

Tip 2 diyabette, vücut yeterli miktarda hormon insülini üretmez veya vücuttaki hücreler insülin kullanmazlar. Vücudun enerji için glikoz veya kan şekeri kullanabilmesi için insülin gereklidir. Sonuç olarak, glikoz, hücrelere girmek yerine tahrip edebileceği kanda oluşur. Diyabetin komplikasyonları arasında kalp rahatsızlığı, körlük, sinir hasarı ve böbrek hasarı bulunur. Tip 2 diyabet, obezite ile en sık bağlantılı…

Şeker Hastalığı ve Görme ile İlgili Sorunlar

Şeker Hastalığı olması görüşünüze zarar verebilir. Görme hasar görme şansınızı azaltmak için yapabileceğiniz çok şey var. Mevcut hasarı durdurmak için yapılabilecek çok şey var. Başarıyla durdurulması veya tedavi edilmesi için diyabet göz hasarının erken alınması gerekir. Uzun yıllardır şeker hastalığı, körlüğün gelişmesinde önde gelen neden olmuştur. Ancak, şeker hastalığının göz hasarını nasıl önleyecek veya tedavi…

Diyabet ve Böbrek Sorunları

Böbrek hastalığı diyabetli birçok insan için gerçek bir konudur. Kan glikozunuzu, kan basıncınızı ve kan yağlarınızın (yağlar) sağlıklı bir aralıkta tutulması, böbrek problemleri geliştirme riskinizi azaltacaktır. Böbrek sorunları erken tespit edilirse ilerlemelerini geciktirecek tedaviler vardır. Erken böbrek hastalığının tarama testi idrarda yapılır ve mikroalbüminüri adı verilir. Bu testi en az yılda bir kez yapmalısınız. Geçmişte diyabetli çok sayıda insan böbrek hastalığına yakalanmıştır…

Gestasyonel Diyabet

Gestasyonel diyabet, hamile bir kadının kanında yüksek düzeyde glikoz bulunduğu zaman oluşur. Yüksek kan şekeri, annenin yeterli miktarda insülin üretememesi nedeniyle ortaya çıkar (hamile bir kadının insülin gereksinimi normalin iki ila üç katıdır). Annenin daha fazla insüline ihtiyacı olmasının iki nedeni vardır: • Hamilelik, belirli hormon türlerine (plasenta tarafından yapılır) salınmasına neden olur. Bu hormonlar…

Tip 1 Diyabet Hakkında

Tip 1 diyabet önlenemez, ancak ilaç, sağlıklı gıda seçenekleri ve egzersiz kombinasyonu ile kontrol edilebilir. Kaç kişi tip 1 şeker hastalığına sahip? Diyabetli tüm insanların yaklaşık% 10’unun tip 1 diyabetli olduğu tahmin edilmektedir. Tip 1 diyabet nedir? Diyabet, vücudun kan glikozu (şeker) seviyelerini normal aralıkta tutacak kadar insülin yaratmamasının sonucudur. Herkesin kanında bir miktar glikoz…

Tip 2 Diyabet Hakkında

Tip 2 diyabet diyabetin en yaygın şeklidir. Birçok insan için (ancak hepsi değil) sağlıklı bir yaşam tarzı izleyerek önlenebilir. Tip 2 diyabet iyileştirilemese de yönetilebilir ve tip 2 diyabetliler aktif ve sağlıklı yaşayabilir ve canlı yaşayabilir. Diyabetin en yaygın biçimi, tip 2 veya insüline bağımlı olmayan diyabet olarak adlandırılır. Bu, 35 yaşında genelde geliştiği için…

Diyabet için Cerrahi

Bunları biliyor musunuz? • Dünyada her 10 saniyede bir diyabetle ilgili komplikasyonlardan dolayı bir kişi hayatını kaybeder. • Diyabet, ABD ölümlerinin önde gelen on nedeni arasında yer almaktadır. • Diyabetiklerin sağlık harcamaları, şeker hastalığı olmayanlardan 2-3 kat daha fazladır. • Diyabetin en yaygın şekli olan tip 2 diabetes mellitus’un (T2DM) yaklaşık yüzde 90’ı aşırı vücut…

Şeker Hastalığı Ameliyatı Sonrası

Yiyecek ve içeceklerle vücuda alınan şeker kanda dolaşırken hücrelere ulaşır ve kişiye ihtiyacı olan enerjiyi verir. Yani şekerin, hücrelerin enerji ihtiyacını karşılamak gibi bir görevi bulunmaktadır. Vücutta midenin arka kısmında bulunan pankreas isimli bez, kandaki glikoz (şeker) oranını dengeleyen, ayarlayan, şekeri vücut hücrelerine ulaştıran insülin hormonu salgılamaktadır. Eğer pankreas yeterli miktarda ya da hiç insülin…

Şeker Hastalığı Tedavisinde Egzersiz ve Cerrahi Müdaheleler

Son yıllarda başta ülkemizde olmak üzere birçok ülkede hızlı bir şekilde artan diyabet hastalığı birçok sağlık sorununu da beraberinde getirmesinden dolayı birçok sağlık kuruluşu tarafından riskli hastalık sınıfına alınmaktadır. Şeker hastalığı pankreas salgı bezinde vücudumuzun ihtiyacı olan seviyede insülin hormonunu üretmemesinden dolayı ortaya çıkmaktadır ve genel hatları ile Tip-1 ve Tip-2 olarak iki farklı şekilde…